Chcete mít v ruce důkaz? Bojíte se, že bude vaše práce zneužita nebo zkopírována?

Přijdou vám řemeslníci opravit dům nebo byt? Hrozí, že ho poškodí? Pískáte si melodii a přijde vám jedinečná? Jste účastníkem autonehody a potřebujete zajistit důkazy přímo na místě? Vymýšlíte obchodní strategii a bojíte se, že ji někdo bude vydávat za svou nebo konkurence zkopíruje?

Ve všech případech vám pomůže služba Certoo dostupná na www.certoo.eu. On-line nástrojem zdokumentujete za pár desítek korun aktuální stav čehokoliv a soubor jakéhokoli formátu natrvalo uložíte do databáze neprolomitelného blockchainu. On-line do něj nahrajete například fotku, zvuk nebo i soubor ve wordu. Nahrávat můžete z mobilu i počítače. Za pár minut tak máte v ruce důkaz, že jste v daný okamžik nahrál právě tento jedinečný soubor do Certoo. Díky staženému certifikátu pak kdykoli dokážete, že jste vlastníkem souboru a jeho obsahu. Navíc je zde váš soubor natrvalo chráněn a uložen ke stažení. Za Certoo stojí právníci z české největší advokátní kanceláře HAVEL & PARTNERS a technologové z Artinii - on-line platforma je spoluprací těchto dvou špičkových společností, jejichž služby může teď využít doslova každý.

Co Certoo dokáže?

1. Pokud si vyfotíte detaily vašeho domu nebo bytu před stavebními úpravami v daný den, bude zřejmé, že před zásahem bylo vše v pořádku. 2. Když někdo ukradne vaši melodii a bude ji vydávat za svou, přehrajete mu ji stažením z Certoo a ukážete certifikát s časovým razítkem, kdy jste ji tam nahráli. 3. Po srážce aut vyfotíte na mobil například polohu aut při nehodě a po nahrání na Certoo máte jednoznačně zdokumentováno, jak situace vypadala, kdyby viník nehody tvrdil něco jiného. 4. Až někdo vyrukuje s podobnou obchodní strategií, můžete dokázat, že otcem myšlenky jste vy.